Treceți la conținutul principal

a treia

Ți-ai dorit vreodată ceva mult? Dar mult de tot? 

Atât de mult încât simți că dacă nu vei reuși, viața ta nu va putea fi niciodată completă? 

Atât de mult încât nimic altceva nu pare să aibă sens?

Atât de mult încât te surprinzi cu munca și determinarea de care dai dovadă când vine vorba de acel lucru? 


Eu îmi doream ceva mult de tot de mult de tot. 

Și nici măcar n-am realizat cât de mult îmi doream și cât de important era, de fapt. 


Se spune că lucrurile nu ți se întâmplă decât în momentul în care ești cu adevărat pregătit pentru ele. Nu credeam că e așa. Nici acum nu sunt sigură că e, dar înclin totuși mai mult spre posibilitatea asta având în vedere ceea ce tocmai am trăit. 


Am dat (iar) admiterea la masterul de actorie. 

A treia oară… 

că a treia-i cu noroc!


Și a fost.


Dar nu a fost cu noroc. 

A fost cu muncă, lacrimi, vânătăi, nesomn și curaj. Mult curaj. Tot curajul pe care l-am avut. 

A fost și cu puțin împins de la spate - așa cum îmi stă mie bine la orice lucru; împinsă de la spate. A fost și cu puțin alint - așa cum știu eu să fac orice; alintată și pisicoasă. 

Dar a fost și cu multă încredere - oferită și primită, uneori tocmai din surse neașteptate; a fost cu spatele drept și privirea sclipitoare; a fost cu zâmbet larg și mândru, cu picioare bine înfipte în pământ și cu „ah, ce n-aș mai fi plecat de pe scena aia niciodată!”


Când lucrurile alea foarte bune, care contează foarte mult se întâmplă, cuvintele devin mici, puține și redundante. Cum să cuprind în vorbe senzația electrizantă care îmi traversează necontenit trupul de ieri încoace? Cum să explic cât de bine m-am simțit într-un loc de care îmi era frică până acum? Cum să descriu mândria și liniștea pe care le simt față de mine? Cum să povestesc magia momentului în care am intrat în casă și am început să țip la pisica ce miroase a cartofi că ”AM REUȘIT”? Cum să mă credeți când vă spun că s-a bucurat odată cu mine?

Nu știu și poate că nici n-ar trebui. 


Am vrut doar să marchez momentul cu câteva rânduri scrise

imperfect

incoerent

insuficient


dar fericită.


Și în caz că vă întrebați „măi, dar de ce face fata asta atâta tam-tam pentru o admitere?”

Pentru că fata asta își adună curaj de vreo 8 ani să meargă la admiterea asta. 

Pentru că fata asta a muncit enorm cu ea pentru a ajunge la încrederea de care era nevoie.

Pentru că fata asta a mai trecut prin două admiteri care au doborât-o. 

Dar fata asta a găsit forța să se ridice și să încerce și a treia oară. 


Iar fata asta are tot dreptul să fie cât de mândră vrea ea, să vorbească cât de mult vrea, să se laude și să fie enervantă și obositoare cu subiectul ăsta. 

Fata asta o să-și strige victoria și bucuria până va ști toată lumea de ea, și apoi încă un pic! 


Pentru că fata asta și-a câștigat acest drept. 

deal with it! 🤍


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

URIAȘ

Există oameni și apoi există Oameni. Uriași. Mama mea mi-a adus în viață foarte mulți Oameni. I-a adunat și i-a ales cu atenție ca să am cu certitudine ceva important de învățat de la ei. I-a așezat cu grijă în viața noastră și m-a învățat să-i iubesc atât de frumos încât mulți dintre ei au devenit familie - familia pe care ți-o alegi. Când eram mică eram foarte revoltată că sunt mai mereu printre oameni mari. Mi se părea că n-am timp să copilăresc și că ard etape. Apoi am crescut, m-am făcut și eu om mare și mi-am dat seama cât de valoros e că am crescut așa. Artiștii sunt Oamenii buni ca o pâine caldă, curați și frumoși din interior spre exterior. Cu o lumină în ochi pe care nici un alt om de pe lumea asta nu o are. Cu o vorbă înțeleaptă și răbdătoare și glume delicioase cu subtext și pretext. Am crescut printre ei și sunt tare fericită că a fost așa. Problema cu ce a făcut mama mea e că nu și-a dat, nici ea, nici eu acum că sunt mare, seama că pe cât de bogată și importa...

pelerinaj

Spuneam acum câteva săptămâni că îmi amintesc clar perioade din viața mea în care visam la tot ce am acum. Că acum, acest tot s-a împlinit și nu pare să se oprească din împlinire prea curând.    Exact așa mi-au fost ultimele zece zile, care au făcut o tranziție minunată dinspre 26 – care a fost cel mai greu, dureros și zbuciumat an din viața mea de până acum, spre 27 – care se arată a fi ceva minunat; primele șapte zile din el au fost așa și nu e un secret că îmi doresc ca toate celelalte să fie aidoma. Am plecat de nebună, cu pisica ce miroase a cartofi, pe tren spre Satu Mare - prima dată pentru pisică și prima dată în ultimii mulți ani pentru mine, la vagon clasa a doua, cu 15 lei (mai ieftin decât un Uber din București în București). Am avut cea mai colorată companie; niște neni care mi-au povestit vrute și nevrute: de-ale conspirațiilor și credințelor oamenilor care votează cu AUR și cred că 5G ne-a adus corona. A fost obositor, amuzant și mi-a amintit cât de curajoasă ...

ma 1 ac

A trecut un an de când m-am apucat de mine.  Un an de când mi-am adunat tot curajul pe care l-am găsit în ființa mea mică și l-am purtat mândră pe umeri și în brațe, pășind pe calea la care visam de mult prea mult timp.  Oficial, am terminat primul an de master, acum, după excursia la Sibiu, unde am jucat spectacolul-performance-examen Grand Hotel Danemarca în cadrul FITS și n-am cum să nu marchez momentul cu niște gânduri și foarte multe sentimente adunate în cele nouă luni de când fac asta.  Nu cred că e deloc o coincidență că durata unui an universitar (sau școlar, fie vorba între noi, dar am trecut de etapa aia așa că nu mai știu care sunt acum emoțiile clasei a șaptea) coincide cu durata unei sarcini. În special în cazul facultăților vocaționale, mi se pare o metaforă tare frumoasă dacă vei considera că cele nouă luni ale fiecărui an te formează dintr-o moleculă cu potențial în ceva desăvârșit. Ca și cum ai aceste luni pentru a acumula și a învăța și a deprinde tot c...