Treceți la conținutul principal

zi bună

Bună!

Azi a fost o zi bună. 

Zilele mele, în ultima vreme, sunt foarte ciudate. Singura constantă e că le simt „vibrația” din momentul în care deschid ochii. În majoritatea timpului e una joasă, dar se mai întâmplă să am puterea, răbdarea și dorința s-o mai ridic puțin pe parcursul celor 16-17 ore. 


În foarte rare ocazii, primesc cel mai drag ajutor în elevarea vibrației - care, apropo, habar n-are nici cât de drag, și nici cât de mare îi e ajutorul - și atunci ziua devine din oricum-ar-fi-fost-când-am-deschis-ochii, minunată! Am testat, nu vă mint! 


Dar azi nu se prea arată la orizont vreun ajutor drag, așa că am lăsat ziua să curgă prin și pe lângă mine și am descoperit că ea a ales să fie liniștită. 


M-am trezit devreme, ca de obicei, am deschis geamul, ca de obicei, dar nu ca de obicei, am adormit la loc pentru că era răcoare și bătea vântul și pisica ce miroase a cartofi s-a pus pe fundul meu și a început să bârâie - am tuns pisica, e mai mică acum și poate sta comod absolut o r i u n d e, așa că alege să stea pe fundul meu de pe care se scurgea în blănuri până acum. Iubesc pisica ce miroase a cartofi. 


Revenind… m-am trezit a doua oară pe la 11. 

Primul gând a fost „vai, dar cât ai dormit! Nu mai faci nimic azi.”. 

După care mi-am amintit că trebuie să fiu mai blândă și m-am ridicat, nejudecându-mă, din pat, am mers la frigider de unde mi-am scos caserola cu ovăz - pe care îl mănânc cu sfințenie în fiecare dimineață (din două motive: am găsit mixul perfect de arome și îmi amintește de cineva cu care mi-ar plăcea să-mi încep fiecare dimineață) și mi-am turnat un pahar cu apă și șase cuburi de gheață. În timp ce îmi beam apa și mă uitam pe geamul de la bucătărie, mi-am dat seama că asta va fi o zi diferită. Încă nu știam exact în ce fel. 


M-am întors în cameră și m-am așezat la birou. 

Nu aveam un plan, nu voiam să fac ceva anume, pur și simplu am vrut să stau acolo. 

Camera e de așa natură încât geamul e fix în fața biroului, așa că mi-am mâncat ovăzul în vânt și miros de aproape-ploaie.

Apoi am deschis laptopul și m-am apucat să-mi scriu de mână textul pentru admiterea la master (nu știu dacă v-am zis, dar bag un master de actorie de film; după 8 ani am zis că e momentul să-mi urmez visul, inima, cariera de care m-am speriat când trebuia s-o încep) pentru că știu eu că așa îți intră mai bine în cap. După ce am terminat de scris - apropo, am observat cum, pentru că scriu de mână din ce în ce mai rar, mi se modifică scrisul de la o ocazie la alta; uneori reproduc 1 la 1 literele de tipar, alteori zici că sunt medic, iar alteori pare că m-am întors în clasa a treia și scriu, cum ar zice Doamna învățătoare, cu picioarele - am zis să mai scriu un pic, așa că mi-am făcut și textul „creație personală” pentru cea de-a doua probă de la admitere. 


Apoi am vorbit puțin la telefonul-meu-nou-pe-care-nu-știu-să-îl-folosesc-prea-bine-și-mă-face-să-mă-simt-ca-un-boomer-veritabil și am mâncat lasagna făcută de mine, pentru a doua oară în viață. Mi-a ieșit superb, sincer, dacă nu merge treaba cu actoria/regia/industria asta, mă fac bucătăreasă! Pardon, chef. 

Și apoi a început ploaia. 

Sunt vreo două ore de când plouă. 

În casă s-a făcut friguț, iar eu am doar un maieu și niște pantalonași pe mine.

Dar e superb. 

Pisica ce miroase a cartofi s-a ascuns în cușca de transport (pe care o detestă, de altfel), pentru că îi e frică de vânt, deși i-am spus de o sută de ori că vântul nu-i rău, ne place și ne răcorește mustățile. Nu cred că mă crede. 


Așa că acum scriu, pentru a treia oară azi, pentru că am flow și, sincer, chiar sunt bună la asta, cu ploaia în față, vântul prin păr și pisica sub masă, ascunsă. 


E liniște. 

Clădirea de peste drum a devenit din bej, maro închis. 

Cerul e foarte cenușiu în unele locuri și foarte alb în altele.

Se aude doar ploaia. 

În grădina blocului am atât de mulți copaci, încât picăturile care cad printre frunzele lor creează o a doua voce pentru cântecul ăsta lung și răcoros.


Privesc în jurul meu și îmi dau seama că am mult de muncă. 

Că mi-e greu să mă pornesc. Poate frică. 

Dar astăzi am să stau la birou, în vânt și sunet de ploaie, cu pisica ce miroase a cartofi.

Ne lipsește un singur lucru. 


Dar o să mâncăm ovăz mâine dimineață și ne va trece.


Comentarii

Postări populare de pe acest blog

începutul și finalul educației mele au fost mișto și de restu’ caramele

  Mai este foarte puțin până termin cu școala și acum cred că-i pe bune. Am mai zis eu o dată, prin 2020, că mi s-a luat de școală și educație, că mi-am petrecut trei sferturi din viață în bancă - proporția s-a cam păstrat: din cei 27 trăiți, 19 au fost în școală (vă vine să credeți!?!? mie nu.) și că e cazul să mă opresc. Dar ce bine că nu m-am oprit atunci!  Totuși, nu despre asta vorbim azi, aici.  Azi, aici, vorbim despre oamenii mei preferați din toată școala asta multă pe care am făcut-o, care se întâmplă să se afle la cele două capete ale drumului meu: atunci și acum.  Doamna învățătoare este cea datorită căreia am inventat sintagma „dUamnă cu D mare”, pentru că, o merită din plin și cu adevărat. Duamna mea a fost cea mai bună Duamnă din câte aș fi putut avea: era dură și ne certa când eram lepre și nu voiam să scriem, (ah! tonul ascuțit care mă striga din fundul sălii „IANAAA!!!” și știam clar că mai am câteva secunde până la cataclismul mondial care se numea...

URIAȘ

Există oameni și apoi există Oameni. Uriași. Mama mea mi-a adus în viață foarte mulți Oameni. I-a adunat și i-a ales cu atenție ca să am cu certitudine ceva important de învățat de la ei. I-a așezat cu grijă în viața noastră și m-a învățat să-i iubesc atât de frumos încât mulți dintre ei au devenit familie - familia pe care ți-o alegi. Când eram mică eram foarte revoltată că sunt mai mereu printre oameni mari. Mi se părea că n-am timp să copilăresc și că ard etape. Apoi am crescut, m-am făcut și eu om mare și mi-am dat seama cât de valoros e că am crescut așa. Artiștii sunt Oamenii buni ca o pâine caldă, curați și frumoși din interior spre exterior. Cu o lumină în ochi pe care nici un alt om de pe lumea asta nu o are. Cu o vorbă înțeleaptă și răbdătoare și glume delicioase cu subtext și pretext. Am crescut printre ei și sunt tare fericită că a fost așa. Problema cu ce a făcut mama mea e că nu și-a dat, nici ea, nici eu acum că sunt mare, seama că pe cât de bogată și importa...

pelerinaj

Spuneam acum câteva săptămâni că îmi amintesc clar perioade din viața mea în care visam la tot ce am acum. Că acum, acest tot s-a împlinit și nu pare să se oprească din împlinire prea curând.    Exact așa mi-au fost ultimele zece zile, care au făcut o tranziție minunată dinspre 26 – care a fost cel mai greu, dureros și zbuciumat an din viața mea de până acum, spre 27 – care se arată a fi ceva minunat; primele șapte zile din el au fost așa și nu e un secret că îmi doresc ca toate celelalte să fie aidoma. Am plecat de nebună, cu pisica ce miroase a cartofi, pe tren spre Satu Mare - prima dată pentru pisică și prima dată în ultimii mulți ani pentru mine, la vagon clasa a doua, cu 15 lei (mai ieftin decât un Uber din București în București). Am avut cea mai colorată companie; niște neni care mi-au povestit vrute și nevrute: de-ale conspirațiilor și credințelor oamenilor care votează cu AUR și cred că 5G ne-a adus corona. A fost obositor, amuzant și mi-a amintit cât de curajoasă ...